Yeni Diş Hekimliği Fakültesi binamızda 4 adedi öğrenci bloğu giriş katında amfi dizaynında tasarlanmış, 150 öğrenci kapasitesinde ses ve görüntü sistemine sahip, 1 adedi ise öğrenci bloğu 2 katında, 186 öğrenci kapasitesinde ses ve görüntü sistemine sahip sınıf düzeninde toplam 5 adet teorik eğitim verilen derslik bulunmaktadır.
Yine 2. kat öğrenci amfisi bitişiğinde Tıp Fakültesi tarafından yürütülen temel bilimler derslerinden Histoloji için laboratuvar- derslik düzeninde hazırlanmış projeksiyon cihazı olan 30 mikroskop kapasiteli laboratuvar bulunmaktadır. Bu derslik aynı zamanda kurslar, workshop ve uygulamalı eğitimler için kullanılabilmektedir.
Fakültemiz dekanlık katında (5.kat) genel toplantı ve sunum amacıyla kullanılabilen ses ve görüntü sistemine sahip 120 kişi kapasiteli bir salon bulunmaktadır. Yine dekanlık katında fakülte kurulu- yönetim kurulu toplantılarının yapıldığı 20 kişi kapasiteli projeksiyon sistemine sahip bir toplantı salonu daha bulunmaktadır. Bunların dışında her anabilim dalının kendi bünyesinde seminer odaları bulunmaktadır.
Laboratuvarlar ve Klinikler
Öğrenci bloğu 1. katında diş hekimliği eğitiminin olmazsa olmazı pratik blok meslek derslerinin gerçekleştirildiği ve 2018 yılında Kalkınma Bakanlığı - Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü ve Fakültemiz olanakları ile tamamlanan 86 öğrenci kapasitesinde protez preklinik laboratuvarı ve 60 öğrenci kapasitesinde fantom laboratuvarı bulunmaktadır.
Yeni Diş Hekimliği binamız kantin bloğu 1. katında araştırma laboratuvarımız bulunmaktadır. Daha önceki BAP, TUBİTAK vs. araştırma projelerini tamamlayan araştırıcıların bu projelerinden temin edilen makine teçhizatlar fakültedeki tüm akademisyenlerin kullanabilmesi için Ar- Ge laboratuvarımızda kullanıma sunulmaktadır.
Fakülte Bünyesindeki Bölüm/ Anabilim Dalları/ Programlar
• Oral Diagnoz ve Radyoloji Anabilim Dalı (Giriş Kat)
• Ağız Diş Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Anabilim Dalı (1. Kat)
• Periodontoloji Anabilim Dalı (2. Kat)
• Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı (2. Kat)
• Endodontik Diş Tedavisi Anabilim Dalı (3. Kat)
• Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı (3. Kat)
• Ortodonti Anabilim Dalı (4. Kat)
• Pedodonti Anabilim Dalı (4. Kat)
• MDK
• Karadeniz Bölgesi Engelliler Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (Genel Anestezi Birimi)
8 anabilim dalı diş hekimliği lisans eğitimi anlamında 1., 2., 3., 4. ve 5. sınıflara teorik, preklinik ve klinik eğitimi vermektedir. MDK (multi disipliner klinik) uygulamasında şehir polikliniğinde klinik uygulama sınıfı öğrencilerinin öğretim üyeleri gözetiminde muayenehane pratiğine yönelik çözüm üretebilme becerileri arttırılmakta.
Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ de bütün anabilim dallarına ait doktora programı bulunmakta ve aktif mezun vermektedir. Mezuniyet sonrası anabilim dallarına merkezi uzmanlık sınavı (DUS) ile uzmanlık öğrencisi kabul edilmektedir.
Karadeniz Bölgesi Engelliler Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
Diş hekimliği binasında 1. katta cerrahi anabilim dalı kliniğinin karşısında ayrı bir birim olarak 1 adet anesteziyolog, anestezi personeli, hemşire ve sekreter ile birlikte 1 adet aktif, 1 adet henüz aktif hale getirilmemiş ameliyat odası, 10 adet hasta odası, sedasyon odası, operasyon öncesi ve sonrası derlenme odalarının bulunduğu birimde hizmet vermektedir.
Verilen hizmetler, öncelikli olarak engelli bireyler ve devamında yetişkin hastaların, dental korkusu olan, bulantı sorunu olan hastaların her türlü dental tedavileridir. Ayrıca cerrahi bölümü tarafından yürütülecek her türlü büyük - küçük amaliyatların sedasyon - genel anestezi altında yapılmasıdır.